zondag 18 juni 2017

Zo, de kop is eraf! Gisteren begonnen op Middachten met een lezing voor de Vereniging van Vrienden van Middachten! goede sfeer en een succes!
Nu toch weer even een bericht om opnieuw de tentoonstelling op Kasteel Middachten onder jullie aandacht te brengen.
Ons boek PROMENADE DANS UN CHATEAU HOLLANDAIS van Petra Prins en mij, uitgegeven door Quiltmania, is gefotografeerd op Kasteel Middachten in De Steeg.
Middachten is een particulier kasteel, dat al eeuwen in familiebezit is. Dit is heel bijzonder!

Op 5 juli is de opening van de tentoonstelling met ALLE DEKENS uit ons boek en als kers op de taart: DE OUDSTE QUILT VAN ONS LAND. Deze is gemaakt rond 1650. Nog twee andere quilts uit het familiebezit zijn te zien: de groene zijden doorgestikte quilt van omstreeks 1750, en de fabuleuze zijden lappendeken gemaakt omstreeks 1845 door een van de voor-moeders van de huidige familie. En je kan genieten van het prachtige interieur, stucwerk, schilderijen en porselein. Besef dat dit een unieke kans is om door een Nederlands Kasteel te wandelen [vandaar de boek titel].

Kijk op het schema van evenementen rond deze tentoonstelling, die op alle zondagen van juli en augustus is geopend, je kan dan vrij door het Kasteel lopen en de quilt zien waar ze zijn gefotografeerd. Ikzelf geef twee lezingen, Petra en Nel Kooiman geven trunkshows met hun antieke quilts en Petra heeft workshops georganiseerd.
Geef je op en maak het mee, het is een unieke gebeurtenis. Tevens kan je genieten van de tuin . nu op zijn mooist, en thee drinken in de Orangerie.

KIJK OP DE WEBSITE VAN HET KASTEEL en deel dit bericht zoveel als mogelijk is! met dank!
www.middachten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten