maandag 6 mei 2013

Presentatie van ons boek in Nantes!

De Salon POUR L'AMOUR DU FIL in Nantes was een groot succes. Carol Veillon van Quiltmania had er een fantastische beurs van gemaakt. Voor de presentatie van ons boek  PROMENADE DANS UN JARDIN HOLLANDAIS ( Petra Prins en An Moonen) was een prachtige huiskamer gemaakt, waar alle quilts van het boek hingen! Wat een sfeer, wat een gezelligheid. Ik hoefde er alleen maar bij te zitten en te signeren! Boven in de stands werkten ze zich een slag in de rondte en de stapels stof  en bakken met  lapjes waren in no time leeg! De meiden hebben ieder ogenblik staan te snijden!
 De bijeenkomst van de Quiltfamilie van over de hele wereld was weer een feest.


Op naar Veldhoven dachten we toen....... Maar ik was volkomen uitgeteld en was tot niets meer in staat.  Arme Ada, ze had zo op me gerekend. het spijt me oprecht maar ik zal onderhand moeten leren mijn leven aan mijn lichaam aan te passen.
De hele week lig ik al, al dan niet in de tuin en denk na over de voorbereidingen van mijn tentoonstelling volgende maand.

Maar gisteren was het zulk mooi weer, dat ik de moed heb genomen om een antieke quilt te wassen. Dat was me wat. Hij had 35 jaar in een kamer gehangen waar dikke sigaren werden gerookt. De lappendeken dateert van ca. 1780-1800, en was door de jaren helemaal  versleten en heel fragiel.
Maar het ging goed met veel voorzichtigheid, en uiteindelijk buiten in de tuin op het terras uitgelegd en gespoeld met de tuinslang. Daardoor kon ik hem ook laten liggen.  En de zon deed de rest, en s'avonds was hij droog. Veel tinten lichter en weer wat kleur.

10 opmerkingen:

 1. Het is een prachtig boek geworden. Ik heb het vorige week ontvangen en het is genieten!
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je verstek moest laten gaan, maar ik kan me voorstellen dat je na Nantes bij moest komen en dan al die leuke heisa om het prachtige boek, wat een succes hè? De quilt is zeer intrigerend: zou het wéér om een zusterquilt gaan? De gelijkenis met de gildequilt is zeer frappant.... Leuk dat je dit met ons deelt. Is hier nu sprake van restauratie of conservatie of wordt er helemaal niets meer mee gedaan en alleen af en toe voorzichtig uit de kast gehaald.... Prachtig document in ieder geval

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je boek is fenomenaal Ann!!herkenbaar......je leven aan je lijf aanpassen ipv andersom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet ontzettend van jullie boek. Wat ziet het er mooi uit en wat is het heerlijk er in te lezen !
  Wat lijkt me dat een heerlijk werkje om de quilt weer wat lichter te maken, maar wel arbeidsintensief.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh An wat vervelend voor je dat je niet kan doen wat je wilt
  gelukkig kun je heerlijk denken en fantaseren over quilts. Tentoonstelling...... ik weet van niets..
  Ga is even op onderzoek waar wanneeer en zo.

  Jullie boek is in een woord fantastisch, ben al begonnen met een quilt om te maken, de Sisters, helemaal leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo An,wat erg voor je als je iedere keer weer zo'n terugval hebt.Ik denk nog iedere dag aan onze ontmoeting in Nantes,wat was het bijzonder allemaal en wat geniet ik van jullie boek.Ik ga zeker proberen om naar je tentoonstelling te komen.
  Vriendelijke groeten van Lia uit Tilburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou dat is weer iets anders dan bloemetjes water geven!!..;0)
  Tuurlijk hebben we je gemist in Veldhoven..maar gezondheid gaat boven alles....wel héél vervelend voor je...maar je handtekening hou ik tegoed!!!..
  Doe het maar rustig aan..
  lieve groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je boek staat op mijn verlanglijstje. Doe rustig aan hoor. En dromen over tentoonstellingen zijn niet de slechtste!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helaas, je boek was al uitverkocht in Veldhoven! Maar ik sta op de lijst bij Petra, dus het komt eraan. Ik heb het wel bij de stand van Quiltmania in kunnen kijken en ik kan niet wachten, wat ziet het er mooi uit en wat zag ik een mooie quilts en mooie foto's! Hoop je snel weer te zien, ook al omdat ik het boek graag gesigneerd zou hebben. En welke tentoonstelling komt eraan? Ik ben bang dat ik iets gemist heb..... Sterkte met je gezondheid, pas goed op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hello An :-) It was so nice to meet and talk in Nantes :-)I so enjoy your book!

  BeantwoordenVerwijderen