zondag 18 februari 2018

Inmiddels is het 2018 geworden. Het werk en onderzoek blijft maar doorgaan. Maar met veel plezier ben ik naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest 14 dagen geleden.
Het was in een aparte ruimte waar de twee door het Rijksmuseum aangekochte 17de eeuwse quilts van mij nu tentoongesteld zijn. Ik kan jullie zeggen dat geeft een goed gevoel. Het aardige is dat ze de vergelijkbare objecten: een spreitje en een min met een baby in een doopluur uit de poppenkamers hebben gehaald en bij de dekentjes in een aparte vitrine zijn geƫxposeerd!
 Ik voelde me apetrots, dat ik in staat ben geweest deze dekentjes destijds aan te schaffen, over heb kunnen publiceren en nu aan het Rijksmuseum overgedragen te hebben. Ik heb er van genoten en de zorg is nu aan hen! ze staan op de 2de verdieping in een zij corridor, vlakbij "het zieke kind"
Dit is de verdieping van de erezaal en de Nachtwacht.


de onderste foto is in het poppenhuis zelf, waar ook een baby in een doopluur is verpakt! De poppenhuizen zijn omstreeks 1670 gemaakt en mijn dekentjes ware de equivalenten van het poppenhuisgoed, maar dan in gewone maten!

2 opmerkingen:

  1. Wat geweldig An, helemaal top dat er vanuit de museumwereld in NL ook belangstelling voor antieke quilts is. Ik hoop jouw quilt snel eens in Amsterdam te kunnen bekijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super, ik vond al dat Nederland(se musea) ontzettend achter lopen op dit gebied. Tijd om weer eens naar het geweldige Rijks te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen